A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
- baracklekvár
- 1 kg alma
A tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió
A tojássárgáját a porcukorral, a margarinnal, a tejföllel és a citromhéjjal jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk szódabikarbónával elkevert lisztet. Ha túl puha lenne, akkor nem kell nyújtani, hanem szépen, egyenletesen belenyomkodjuk a tepsibe. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd erre rárakjuk a nagyon vékonyra szeletelt almát. Aki szereti, egy kis őrölt fahéjjal is megszórhatja. Erre kenjük az alábbi masszát: a 6 tojásfehérjéből habot verünk, majd beleforgatjuk a cukrot és a diót. Előmelegített sütőben sütjük. Ha a teteje gyorsan barnulna, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával megnézzük a tetejét, ha jó, akkor az alja is megsült.
Tejszínhabbal a tetején is tálalhatjuk, ahogy a legelső képen látható. Próbáljátok ki, NAGYON FINOM!!!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!