Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
Krém:
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag málnaízű pudingpor
- piros és kék ételszínezék
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
Tészta alapanyagot összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. A krémhez 3-3 dl tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, elfelezzük, és a kihűlt pudingokhoz keverjük. A málnaízű pudinghoz piros, a vanília ízűhöz kék ételfestéket adunk. Összeállítjuk, és a tortabevonóval bevonjuk.
Egy éjszakát pihentetni kell. A lap törik sütés után, de ha áll, akkor finom puha lesz.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.