Azért csoda diós-mákos a neve, mert amikor beleharapunk, csak úgy omlik, roppan, szinte elolvad az ember szájában! 😉
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 175 g tejföl
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál ecet
- pici só
A tészta kenéséhez:
- 10 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg darált mák
- 25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben. Másnap enyhén lisztezett munkalapon mindegyik rudat 10 darabra szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, megfelezzük, felébe diót, másik felébe mákot keverünk. A tészták alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szabad szorosan, mert kireped! Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180°C-on világosra sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!