A tésztalapokhoz:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál étolaj
- 10 dkg olvasztott méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fahéj
A hozzávalókat összegyúrom, fél órát pihentetem, majd két lapot sütök belőle 22 × 32 cm-es tepsiben, 180°C-on.
A lapok megkenéséhez:
- lekvár
A csíkokhoz:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Ebből hagyományos módon piskótatésztát sütök. Amikor kisült, hosszában 5 egyforma csíkra vágom.
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A pudingot felfőzöm, és kihűtöm. A margarint a porcukorral krémesre keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem. Az alsó lapot megkenem lekvárral, majd a krém egy részével. Erre teszem a süteménycsíkokat, mégpedig úgy, hogy egy ujjnyi hely maradjon közöttük. Amikor mindet kiraktam, a maradék krémet rákenem a tésztára, betöltve az üres helyeket is. A másik mézes lapot, amit előzőleg lekentem lekvárral, ráteszem a krémre úgy, hogy a lekváros része legyen a krémen.
A tetejére a következő csokimáz került:
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor
Ezeket gőz felett besűrítem, és a felső lapra simítom. A tetejét cukordarával is díszíthetjük.
Szántó Hajnalka receptje.