Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2, 5 dl tej (langyos)
- 1 kis pohár natúr joghurt (150 g-os)
- 1 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1-2 csipet só
- 1 csomag instant élesztőpor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 evőkanál tej (langyos)
Töltelék:
- mogyorókrém
Kenéshez:
- kb. 3-4 evőkanál tej
Az élesztőt az 1 dl langyos tejben, csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A megmaradt langyos tejet és a tészta többi hozzávalóit (kivéve a kakaóport és a 2 evőkanál tejet) is beletesszük a lisztbe, jól összedolgozzuk, gyúrjuk, míg egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát nem kapunk. Letakarjuk és 1 órát pihentetjük. Mikor a tészta megkelt, átgyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport és a 2 evőkanál tejet, majd ezeket is elfelezzük (így lesz 2 cipó kakaós, és 2 cipó világos színű tésztánk). Egy lisztezett, sík felületen külön-külön egyforma kör alakúra kinyújtjuk az egyik világos és az egyik kakaós cipót, majd egymásra rakjuk (alulra a kakaós, felülre a világos kerül) és 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk. A szélesebb részére rátesszük a tölteléket, majd mint a kifliket feltekerjük. A megmaradt kakaós illetve világos színű tészta cipót, mint az előbbi cipókat ugyanúgy kinyújtjuk külön-külön kör alakúra. Most is egymásra rakjuk, de most fordítva (a világos kerül alulra, és a kakaós felülre) ezt is 8 egyenlő háromszögekre felvágjuk, töltjük és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé, sorba helyezzük a kifliket, letakarjuk és kb. 20 percig megint pihentetjük, majd a tetejét tejjel lekenjük. Előmelegített sütőben 170 °C-on, kb. 15-20 percig sütjük.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!