A tésztához:
- 20 dkg főtt, melegen áttört burgonya
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl víz
- 1-1 mokkáskanál só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
A piros tésztához:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- fél mokkáskanál őrölt kömény
- 15 dkg főtt, melegen áttört burgonya
- 40 dkg liszt
- 1 dl víz
- 1-1 mokkáskanál só és cukor
- 2,5 dkg élesztő
A piros tésztához a hagymát megtisztítom, apróra vágom, majd vajon üvegesre sütöm. A tűzről levéve meghintem pirospaprikával, őrölt köménnyel, és kihűtöm. A kétféle tészta hozzávalóit pontosan kimérem, külön-külön ledagasztom. Egy órán át pihentetem, kelesztem. Amikor megkelt, a kétféle tésztát rúddá sodrom. Egyenként 20 egyenlő részre darabolom. A kis tésztadarabokat meggömbölygetem, kihúzogatom, majd egy pirosat és egy fehéret egymásra fektetek, és kiflit sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sós vízzel megkenem, köménnyel meghintem és bevagdosom a tetejét. Sütőbe teszem és szép ropogósra megsütöm.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!