- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- 2-3 teáskanál őrölt fahéj
- 1-1,5 kg cseresznye ( nálam 1 kg volt és bőven elég )
Morzsa:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg kristálycukor
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet. Félretesszük pihenni fél órát. Ezalatt a cseresznyét kimagozzuk. A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk. Nem összegyúrjuk! 36 x 26-os tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a kinyújtott vagy elnyomkodott tésztát. Nálam az utóbbi volt, nem kellett deszkázni, nyújtófázni. A tésztára rárakjuk a gyümölcsöt, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, esetleg cukorral. Tetejére elosztjuk a morzsát és 200 fokos sütőben megsütjük. A tésztára szórhatunk darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el! Készíthetjük tetszés szerint bármilyen gyümölccsel.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!