- 20 dkg puha vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg cseresznye
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
A forma kikenéséhez:
- margarin és liszt
A díszítéshez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál olaj
- étcsokoládé
- cseresznye
A puha vajat vagy margarint a porcukorral és a citromhéjjal habosítjuk, a tojásokat egyenként belekeverjük, és tovább habosítjuk. Végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük. A kikent formát a tésztával maximum háromnegyedig töltjük, közben belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyeszemeket. 170°C-ra előmelegített sütőben 20 percig, majd 150°C-ra mérsékelve további 20-25 percig sütjük, hogy átsüljön a belseje is. Ha langyosra hűlt, kiborítjuk a formából, hogy teljesen kihűljön. A fehér csokoládét az olajjal mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk, és leöntjük vele a kihűlt kuglófot. Étcsokoládéval, cseresznyével díszíthetjük.
Azért ne keverjük bele a cseresznyét a tésztába, mert ha az edényhez hozzáér, beleragadhat a kuglóf a formába!
Pápistáné Tünde receptje.