- 1 evőkanál só
- 2 dl tej
- 10 dkg trappista sajt
- 15 dkg margarin
- 1 dl étolaj
- 2 tojás
- 5 dkg friss élesztő
- 2 pohár natúr joghurt (2 × 150 g)
- 70 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
Az élesztőt langyos tejjel és kevés cukorral elkeverjük, majd felfuttatjuk. A tojásokat felverjük, egy keveset hagyunk belőle a kiflik lekenéséhez. A lisztet, joghurtot, tojásokat, étolajat összekeverjük és a megkelt élesztőt hozzáadva a maradék langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 8 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk. A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk őket. Mindegyik lapot 8 cikkre vágjuk. Vághatjuk 12 cikkre is, mert jó nagy izmos kiflik sültek ki, ha kisebbeket szeretnénk.
A másik 4 tésztalappal is ugyanígy járunk el (feléből pogácsákat szúrtam ki.) A szélesebb felével kezdve feltekerjük, a félretett felvert tojással lekenjük, a tetejére reszelt sajtot szórunk. 180°C-on 20 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!