Tészta:
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 10 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál liszt
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
Díszítés:
- reszelt csokoládé
A cukrot a tojássárgával habosra keverjük, hozzáadjuk a 10 kanál vizet. A kakaót elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd az előző masszához keverjük. Végül a 4 tojás keményre felvert habját is hozzáadjuk, óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a lisztet és a vanília cukrot, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A porcukorral habosra kikevert margarint hozzáadjuk, és így egy nagyon könnyű krémet kapunk. A tészta tetejére simítjuk, vastagon megszórjuk reszelt csokival, és kis időre hűtőbe tesszük.
Nagyon finom és mutatós sütemény, ez a bátyám kedvence.
Dancsi Ildikó receptje.