- 30 dkg sertéshús
- 30 dkg főtt burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 közepes nagyságú ecetes uborka
- fél dl tej
- 4 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál törött bors
- só
- 1 késhegynyi gyömbér
- 2-3 evőkanál liszt
A sertéshúst a meghámozott főtt burgonyát, a tisztított vöröshagymát, az uborkát és a szalonnát húsdarálón ledarálom, majd az egészet összekeverem a tejjel a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható legyen a massza. Nedves kézzel pogácsákat formázok belőle, és lisztben megmártva kiolajozott tepsibe rakom. Tetejét megkenem az olajjal, és az előmelegített forró sütőben mindkét oldalát megsütöm.
Kép forrása: Mytaste