Tészta:
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál víz
Krém:
- 35 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
Tetejére:
- gyümölcs
- 2 csomag gyümölcskocsonya
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, betesszük a hűtőbe. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, kanalanként hozzákeverjük a forró vizet, ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd finoman hozzáadjuk a felvert tojáshabot. A masszát egy nagy méretű, sütőpapírral kibélelt tepsiben, tűpróbáig sütjük. Ha kisült, azonal levesszük róla a papírt, majd félretesszük hűlni. A krémhez a tejjel felfőzzük a pudingot, majd ezt is kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Jól összekeverjük, majd a kihűlt tészta tetejére kejnük. Erre tesszük a gyümölcs szeleteket, és a legvégén kanalanként finoman rámérjük a gyümölcskocsonyát.
Komjáti Andrea receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!