Tészta:
- 10 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét habbá verem, majd hozzáadom az összes cukrot és azzal együtt tovább habosítom, míg kemény habot nem kapok. A tojássárgáját simára keverem és beleforgatom tojáshabba, végül beleszitálom a lisztet, szódabikarbónát. A masszából 3 kör alakú lapot sütök.
Krém:
- 3 citrom
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 13 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1 liter habtejszín
Egy kisebb lábosba belereszelem egy citrom héját és belefacsarok 3 lédús citromot, ezt 1 dl vízzel felforralom. A pudingot kikeverem a cukorral és a maradék vízzel, majd a forrásba lévő citromos vízhez adom és sűrű pudingot főzők. Ha kihűlt, géppel simára keverem és hozzáadok fél liter felvert tejszínt.
A citromos krémet két részre osztom és a 3 lap közé töltöm. A torta külsejét sima felvert tejszínhabbal, édesmorzsával és cukormasszával díszítem.
Kiss Bettina receptje.