Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 citrom leve, ebből egynek a héja
- 4 tojássárgája (a fehérje megmarad, nem kell)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Díszítés:
- tetszés szerint lehet hab, cukor, csokoládé, stb.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 csomag pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle, majd amikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra verjük vele. A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel az oldalát és a tetejét is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.