Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 2 citrom héja és leve
- cukor ízlés szerint
- 6 dl habtejszín
- porcukor
A tésztához a 8 sárgáját a cukor feléve fehéredésig verjük, majd a fehérjét is a másik fele cukorral kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a liszttel, tortaformába tesszük, amit előtte kibéleltünk sütőpapírral. Tűpróbáig sütjük. Ameddig sül, elkészítjük a krémet.
A krémhez 8 dl tejet felforralunk ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A pudingot elkeverjük a maradék tejjel és mikor forr, beleöntjük a pudingot, majd sűrű pépet főzünk belőle. Belereszeljük a citromhéjakat és belenyomjuk a levét is, majd hagyjuk kihűlni.
Ameddig hűl a puding, 3 lapra vágjuk a tortát és felverjük 6 dl tejszínt, amibe 10 dkg porcukrot és egy kis citromlevet is teszünk. Miután kihűlt a puding és felvertük a tejszínhabot, összekeverjük a két krémet, egy habkönnyű masszát kapunk, amit úgy osztunk el, hogy a torta tetejére és az oldalára is jusson.
Czine Zsuzsanna receptje.