- 1 db kerek piskótalap
- 3-4 evőkanál citrom- vagy narancslikőr
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 4 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- tetszés szerinti díszítés
A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom lereszelt héjával és levével, a tojássárgájákkal meg a cukorral dolgozd jól össze. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, vigyázva, mert könnyen odakap! A vajat keverd ki habosra, majd apránként a főzött krémet is dolgozd bele. A piskótalapot vágd négybe. A lapokat egyenként öntözd meg likőrrel, kend meg krémmel és helyezd őket egymásra. A maradék krémmel vond be a torta oldalát meg a tetejét, esetleg egy keveset csillagcsöves nyomózsákba is tölthetsz, és kicifrázhatod vele a kész tortát. Tedd hűtőbe egy-két órára, hogy szépen lehessen szeletelni.
Tóth Lászlóné (Erzsike) receptje.