Tészta:
- 3 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 csepp citrom aroma
- 1 késhegynyi sütőpor
- hámozott, őrölt mandula
Cukormáz:
- 10 dkg porcukor
- 1-1,5 evőkanál citromlé
A 3 tojássárgáját 12 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral addig verünk, amíg krémszerű masszát kapunk. 3 csepp citrom aromát, 1 késhegynyi sütőport és hámozott, őrölt mandulából annyit keverünk hozzá, hogy sűrű kását kapjunk.
A maradék mandulából annyit gyúrunk hozzá, hogy a tészta alig ragadjon, majd hámozott, őrölt mandulával megszórt gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk. Szíveket szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
A cukormázhoz 10 dkg porcukrot átszitálunk, 1-1,5 evőkanál citromlével simára keverjük, hogy sűrűn-folyós masszát kapjunk. A kisült szívekre azonnal rákenjük.