Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 evőkanál tej
- 1 dkg szalalkáli
- tejföl
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve+reszelt héja
A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 °C-on 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk.
A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a főzött krémhez adjuk, és a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük.
Betöltjük a lapokat, másnap szeleteljük.
Bné receptje.