Tészta:
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 1 kávéskanál kakaópor
- 4 evőkanál liszt
Krém:
- 5 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Szükséges még:
- 2 ostyalap
A tésztához 5 tojásfehérjét habbá verünk 20 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 20 dkg diót, 1 kávéskanál kakaót és 4 evőkanál lisztet. Zsírozott lisztezett tepsiben megsütjük.
A krémhez 5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral gőz fölött sűrűre főzzük. 20 dkg margarint 10 dkg porcukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával habosra keverünk. Ha kihűlt a főtt krém, a kettőt összekeverjük.
Az egyik ostyalapot megkenjük a krém felével, erre tesszük a piskótát, majd a krém másik felét a tetejére simítjuk és ráfektetjük a második ostyalapot.
Mészáros Jánosné Éva receptje.