Piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- pici sütőpor
- 3 evőkanál liszt
Krém:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 40 dkg teavaj
- porcukor (ízlés szerint)
- citrom héja, leve
Bevonat:
- 50 dkg kristálycukor
- pár csepp ecet
- 2 dl víz
- sárga ételfesték
A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukorral és a sütőporral, fehéredésik kevertem. Beledolgoztam a lisztet, és a fehérjéből vert kemény habbal fellazítottam. Egy 25 x 25 cm-es, négyzet alakú formába simítottam a tésztát és 170 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 8 perc alatt megsütöttem. Még két ilyen lapot sütöttem, szintén 3 tojásból. A krémhez a pudingokat a cukorral és a tejjel, sűrűre főztem és kihűtöttem. A teavajat ízlés szerint porcukorral kihabosítottam, és belereszeltem egy nagy citrom héját és levét. Kanalanként a kihűlt pudingot belekevertem robotgéppel. A kihűlt lapokat megtöltöttem a krémmel és betettem a hűtőbe. A bevonathoz a kristálycukrot, pár csepp ecettel és a vízzel, lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, megolvasztottam és a forrástól számítva, 2 percig főztem. Sárga ételfestéket adtam hozzá, és kevergetve hűtöttem, míg sűrűsödni nem kezdett. A süteményeket 5 x 5 cm-es kockákra vágtam és egyenként bevontam fondanttal. A tetejét étcsokival díszítettem.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!