A tészta hozzávalói és elkészítése:
- 3 tojás
- 15 dkg kristály cukor
- 15 dkg liszt
- 9 g sütőpor
- 6 evőkanál meleg víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
Ebből sütünk 3 egyforma lapot egy 30 x 40 cm-es tepsiben, a következő eljárás szerint. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd apránként a kristálycukrot hozzákeverjük. Amikor már jó kemény habbá verődött, a tojások sárgáját, az olajat és a meleg vizet is hozzákeverjük (nagy fordulaton), majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, és ekkor már csak kézi habverővel simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 °C-on megsütjük, körülbelül 20 percig. Tűpróba!
A krém hozzávalói és elkészítése:
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 30 dkg kristály cukor
- 3 tojás
- 9, 5 dl víz
- 45 dkg tea vaj
- 2 db citrom
A pudinghoz hozzákeverjük a tojásokat a fele vízzel, a víz másik felébe beletesszük a kristály cukrot és ebbe belekavarjuk a pudingos masszát és péppé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben kevergetjük. A teavajat 1 db citrom héját és 2 db citrom levét hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A sütemény összeállítása:
- málna dzsem
- málna szemek
Az alsó lapot megkenjük málna dzsemmel, majd a krémnek nem egészen a felével. Ugyanígy járunk el a második lapnál is. A harmadik piskótalappal beborítjuk és betesszük a hűtőbe 1-2 órára. Amikor kivesszük a hűtőből, a maradék krémmel a tetejét lekenjük, villával hullámosra díszítjük. Másnap a sütemény széleit levágjuk, és kockákra szeljük, és egy-egy málna szemmel díszítjük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.