- 4 tojás
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1,5 l tej
- 4 evőkanál cukor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, a pudingport, majd apránként (kevergetve) felöntjük 5 dl tejjel. A maradék tejet elkezdjük melegíteni. Ha már forró, hozzáöntjük a keveréket és lassú tűzön sűrűre főzzük.A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Vízbe mártott kanállal egy lapos tányérra gombócokat adagolunk és 1 percre 750-es fokozaton mikróba tesszük. A langyos madártej tetejére tesszük a gombócokat, majd jól behűtve tálaljuk.
Graur Nóra készítette a receptneked.hu oldalon található recept alapján.