- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg dió vagy mandula
- 1 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- 1 citrom
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal, 7 dkg cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd összegyúrjuk 2 tojássárgájával. Gyúródeszkán kisodorjuk, formával kiszúrjuk. A tojásfehérjéket felverjük a porcukorral, majd vízgőz felett tovább verjük a megmaradt 3 dkg cukorral kemény habbá. Gőzről levéve belekeverjük az 5 dkg darált diót. Ebből a diós habból kis halmokat teszünk a tésztára, és közepes tűznél világosra sütjük.
Ha kihűlt, két-két darabot gyümölcsízzel össze is ragaszthatunk, de anélkül is nagyon finom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!