Tésztalap:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
3 tojássárgáját kikavarunk 20 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is óvatosan beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 28 cm-es négyszögletes tortaformában készre sütjük.
Ezután elkészítünk még 2 lapot ugyanezekből a hozzávalókból ugyanígy, tehát összesen három tésztalapunk lesz.
Joghurtos krém:
- 6 pohár Danone Activia citromos joghurt
- 2 csomag (2 × 10 g) zselatin
- 2 citrom
- 5 dl cukrászhab
A joghurtban elkeverjük az tasak hátulján található leírás alapján elkészített és langyosra hűtött zselatint, belereszeljük a citromok héját, kockára vágjuk a húsát is, és végül mindezt beleforgatjuk a már keményre felvert cukrászhabba.
A lapokat megtöltjük a joghurtkrémmel (keveset hagyjunk a tetejére, oldalára). Kívül is megkenjük a félretett krémmel, majd hűtőben lehűtjük. Ezután kiborítjuk a tortát tálcára és tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.