A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja és leve
A kenéshez:
- 1 db tojásfehérje
- 10 dkg vágott dió
- ízlés szerint kristálycukor
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk,2 – 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 °C-on pár perc alatt megsütjük. (7-8 perc). A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük, összeragasztjuk és porcukorral meghintjük. Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Czabai Gézáné mondta
Köszí a sok finomságot