Ebből a tésztából most kétfélét készítettem, a tészta egyik felébe magozott meggyet szórtam és kockákra vágtam.
- 10 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg durvára vágott dió, mogyoró vagy mandula
A margarint, a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk az 5 tojásfehérje keményre vert habját is. Közepes tepsibe öntjük, szépen elegyengetjük és durvára vágott dióval megszórjuk (én most mogyorót szórtam rá, de mandulával is készítheted). 180°C-on 20-25 percig sütjük.
Réti Andrásné Judit receptje.