Piskóta:
- 6 tojás
- 120 g cukor
- 120 g rizsliszt
Krém:
- 1/2 liter tejföl
- 10 evőkanál porcukor
- 1 nagy citrom leve
- 1/2 liter Hulala habtejszín
- 2 csomag habfixáló
A tepsibe sütőpapírt tettem és belesimítottam a tésztát. És 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütöttem. Lehúztam róla a sütőpapírt és rácson hagytam kihűlni.
Míg hűlt a piskóta, elkészítettem a krémet.
A tejfölt, a citromlét és a porcukrot összekevertem. A tejszínhabot a habfixálóval géppel felvertem. Majd a tejfölös krémbe óvatosan beleforgattam.
A kihűlt piskótára halmoztam nagy részét -egy keveset félretettem a díszítéshez- és rásimítottam. Egy késsel bejelöltem a kockák helyét és a maradék krémmel mindegyiket kidíszítettem. Végül citromszeleteket raktam rá.
Oláh-Bujás Teréz receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!