A tésztához:
- 2 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál langyos méz
- 5 dkg vaj
- 45 dkg liszt
- 5 kanál tej + 2 kanál a kakaó
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag hólabda pudingpor (ha nincs hólabda por, jó a vaníliás, vagy bármilyen ízesítésű fehér puding)
- 7 dl víz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 kanál kakaópor
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe tesszük a többi hozzávalót. A teáskanál szódabikarbónára csepegtetjük a citromlét, és azt is a tálban lévő alapanyagokhoz adjuk. A tésztát összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejjel elkevert kakaót.
A fehér és kakaós tésztából 2-2 lapot (25 x 35 cm-eset) nyújtunk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
A krémhez a vízben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.
Összeállítjuk a süteményt: barna lap, sárga krém, sárga lap, barna krém, sárga lap, sárga krém, barna lap, citrom máz.
A citrom mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A tetejére ízlés szerint kevés olvasztott csokoládét csorgathatunk.
Vankó Sándorné receptje.