Tészta:
- 5 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált mandula
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál citromhéj
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém :
- 20 dkg vaj
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál keményítő
- 6 evőkanál cukor
- citromaroma
Teteje :
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- citromaroma
A tojásfehérjékből habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, amennyit felvesz. A lisztet, a mandulát a citromhéjat a sütőport összekeverjük, majd a habhoz adjuk. Tűpróbáig sütjük. A tejet a cukorral felmelegítjük és sűrűre főzzük. A vajat kikavarjuk az aromával s a lehűtött krémhez adjuk. Az aljára kerül a mandulás tészta, rá a krém, végül a habosított tejszín, melyre citromhéj van reszelve.
Farkas Erika receptje.