Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tejföl
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szalalkáli
Krém:
- 3 dl tej
- 3 citrom leve, 1-nek a reszelt héja
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 tojássárgája
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 3 csepp citromsárga ételszínezék
- 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
Továbbá:
- babapiskóták
A tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátulján. A krémhez a tejet, a pudingot, a 3 citrom levét és egynek reszelt héját, a tojások sárgát és 10 dkg cukrot jól elkeverünk, majd sűrűre főzünk. A margarint a megmaradt cukorral habosra kikeverjük és a citromos krémhez keverjük. Az egyik tésztalapra rákenjük a fele krémet, rátesszük a babapiskótákat, rásimítjuk a krém másik felét, majd beborítjuk a másik tésztával. A tetejére 20 dkg cukrot a citrom levével és az ételszínezékkel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, végül rákenjük a tészta tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük 1 órahosszára.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.