A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 10 dkg vaj
- 3-4 evőkanál tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 5 dl tej
- 8 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- baracklekvár
A lisztet a 2 egész tojással, porcukorral, mézzel, vajjal, tejföllel, szódabikarbónával összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. 4 részre osztjuk, és 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. Nem kell megijedni a lapok sütésétől, könnyen nyújtható, és ha kell, a meleg tepsi hátulján egyszerű szép formára igazítani.
A töltelékhez a tejet a búzadarával és a citrom reszelt héjával felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverünk 2 tojássárgáját. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral habosra kavarunk, és a grízes krémhez adjuk. Majd még hozzákeverjük a citrom levét és a két tojásfehérje kemény habját.
Egy lapot megkenünk krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt baracklekvárral kenjük meg. Ismét lap következik, majd krém és a negyedik lap. A tetejét porcukorral szórjuk meg, de finom csokimázzal is!
Másnap szeleteljük.
Kiss Marcsi receptje.