Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej (langyos)
- 8 dkg margarin (olvasztott)
- 2 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag instant élesztőpor
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg porcukor
- 40 g őrölt fahéj
- 5-6 dkg margarin (olvasztott)
Krém:
- 200 g krémsajt (mascarpone)
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 30 ml vanília aroma
Szóráshoz:
- kb. 10 dkg vágott, pirított dió
1. A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
2. Közben megpirítjuk a diót, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.
3. A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.
5. Amíg pihen addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.
6. A pihentetett csigákat előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére (1 evőkanál) rákanalazzuk a krémet, és végül megszórjuk a pirított dióval.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!