A piskótához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- baracklekvár
A krémhez:
- 5 dl tejszín
- 1 üveg vegyes gyümölcsbefőtt
- 1 zacskó zselatin
- 2 evőkanál konyak
- 16 dkg porcukor
Könnyű piskótalapot sütünk a hozzávalókból. Amint kivettük a sütőből még forrón konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt megkenjük baracklekvárral. Lekváros piskótatekercset kaptunk. Vágjuk 1-1,5 cm-es szeletekre és béleljünk ki vele egy félgömb alakú tálat. Ha ezzel megvagyunk lássunk neki előírás szerint elkészíteni a zselatint. Hagyjuk hűlni, közben keményre felverjük a tejszínhabot. Hozzáadjuk a porcukrot, a konyakot és a darabokra vágott gyümölcsbefőttet. Ha zselatin eléggé kihűlt hozzáöntjük a tejszínkrémhez. Folyamatos keverés közben figyeljünk arra, hogy ne keményedjen meg teljesen a krém. Ha kész, egyszerűen öntsük bele a piskótatekercsekkel bélelt tálba. A tetejét a maradék piskótával fedjük le. Ajánlatos egy éjszakát a hűtőben pihentetni. Másnap a kész Charlotte-ot egyszerűen kifordítjuk a formából. Díszítést nem igényel, mégis nagyon dekoratív sütemény. Kissé hosszadalmas az elkészítése, de megéri, mert nagy sikereket érhetünk el vele.
Amikor sütjük a piskótát, ujjnyira hagyjuk nyitva a sütő ajtaját, hogy gőzmentes legyen a sütőtér. A piskóta akkor lesz kész teljesen, ha aranysárgára sült és rugalmas a tészta. Tehát ha az ujjunkkal megnyomjuk, akkor nem marad lyuk a helyén. Amikor kibéleljük a tálat ügyeljünk arra, hogy a szeletek a lehető legpontosabban illeszkedjenek, nehogy mégis véletlenül kifolyjon a tejszín.
Kép forrása: Receptváros