Tészta:
- 150 g liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3 dkg puha vaj
- 1 tojás sárgája
- 50 ml édes fehér bor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
A lisztet a szódabikarbónával és a porcukorral, valamint a fahéjjal elkeverem. Hozzáadom a puha vajat, a tojás sárgáját és a fehér bort. Összegyúrom, és folpackba csomagolva a hűtőbe teszem. Szicíliában ricottás krémmel töltik de én mascarponét használtam. A mascarponét a tejszínnel és a porcukorral habosra keverem és beteszem a hűtőbe. A tésztát, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, és egy fél literes pohárral köröket szaggatok. Rolótészta csövekre hajtom a tésztát, összezárom, és ott, meg is kenem tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét. Annyi olajat forrósítok egy serpenyőben, hogy félig ellepje a tésztát és mindkét oldalán barnára süljön. Mikor kihűlt, lehúzom a csövekről a tésztát és olvasztott csokiba mártom, a tészta két végét, majd tört mogyoróba. Hűtőben rádermesztem a mogyorós csokit és megtöltöm a mascarponés krémmel.
Kasza Zsu receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!