Tészta:
- 28 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 4 dkg zsír
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
Töltelék:
- 1/2 kg főtt burgonya
- 15 dkg dió
- 3 evőkanál rum,
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk. A krémhez jól kikeverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a diót, rumot és a burgonyát. Ha a lapok kihűltek, megtöltjük a krémmel, tetejére csokimázat kenünk. Ha megpuhult, szeleteljük.
Nagyon finom, és olyan az íze, mintha gesztenye lenne benne.
Violett receptje.