Tésztához:
- 2, 5 dl langyos tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 kiskanál só
- 70 dkg liszt
- 1 tojás
- 1/3 csomag élesztő
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
Kenéshez:
- 6 dkg olvasztott margarin
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- mogyorókrém (ízlés szerint)
- sütésálló lekvár (ízlés szerint)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. A tortaformát vajjal kikenjük és liszttel meghintjük. A tésztát kinyújtjuk, körülbelül 5 centiméter vastagságúra, és korong alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Ízlés szerint megtöltjük és gombócokat formálunk belőle, majd olvasztott vajjal megkenjük. 30 percig kelesztjük az így elkészült golyókat, majd tojássárgájával is lekenjük. 180 °C-osra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt pirosra sütjük. Amikor elkészült, még melegen cukros tejjel lekenjük, majd alufóliával és egy konyharuhával letakarjuk 5 percre. A fóliát levesszük róla és csak a konyharuha alatt kihűtjük. Porcukorral szórjuk.
Csenki Renáta receptje.