- 5 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1,5 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 4 dl tejszín
- 1 kisebb mandarinkonzerv
A díszítéshez:
- 10 dkg étcsokoládé
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180°C-on 15-20 percig. Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.
Kép forrása: Receptbarlang