- 22 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 9 dkg liszt
- 10 dkg darabolt dió
- csipet só
A csokoládét felkockázzuk, és gőz felett a vajjal megolvasztjuk, majd a tűzről levéve félretesszük, kicsit visszahűtjük. A cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót, ezzel is elkeverjük. Hozzáöntjük a vajas csokoládét, simára keverjük, végül a darabolt diót is beleforgatjuk. A gofrisütőt felforrósítjuk, és adagonként 2-3 perc alatt megsütjük a brownie–gofrikat. Mivel forrón nagyon puha, célszerű két spatulával kivenni a sütőből.
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!