- 10 dkg dió
- 1 citrom
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 45 dkg finomliszt
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 5 evőkanál lekvár, vagy dzsem
A diót durvára daráljuk. A citromhéját lereszeljük, a levét kinyomjuk egy kis pohárba. Szétválasztjuk a tojásokat. A margarint összekeverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd beledolgozzuk a lisztet. A végén belekeverjük a sót is. A tésztából diónyi golyókat formálunk, tojásfehérjébe mártjuk, aztán a dióban meghempergetjük. Közepüket ujjunkkal benyomjuk, majd sütőpapíros tepsiben világosra sütjük 200°C-on. Mikor megsült, mindegyik közepébe lekvárt csöppentünk. Tálra téve tálaljuk, jó étvágyat!
Iluska receptje.