- 2 tojásfehérje
- csipetnyi borkősav
- 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen)
- 4 dl kukorica-, vagy zabpehely
- 1 dl apróra vágott datolya
- 1 dl apróra vágott dió
- 1 teáskanál vanília
Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben. Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban. A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. Egy kizsírozott tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175°C-os sütőben, 15 percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsiből, ha már kihűltek.
Lahi receptje.