Tészta:
- 5 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 30 dkg liszt
Piskóta:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 1 üveg magozott meggy
- 1 bonbonmeggy aroma
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
Máz:
- 20 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés étolaj
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 × 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a lisztel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
Egy éjszakát puhulni hagyjuk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.