Kerek kakaós piskótalap: 2 tojássárgáját habosra keverjük 2 evőkanál cukorral, hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, amiben előzőleg elkeverünk 1/2 csomag sütőport, majd lazán beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habját. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt legkisebb kerek tortaformában készre sütjük. Ez lesz az alja a tortának.
Sárga piskótatekercs: 6 tojássárgáját habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral, hozzákeverjük a 6 evőkanál lisztet, amiben elkeverünk 1/2 csomag sütőport, majd lazán beleforgatjuk a tojások fehérjéből keményre vert habot. 200°C-os sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük, kihűtjük. A tésztát megkenjük a baracklekvárral, szorosan felcsavarjuk. Egy gömbölyű tálat kibélelünk fóliával, és körberakjuk a piskótatekercsből vágott szeletekkel. 7-8 szeletet tegyünk félre a közepére is.
Elkészítjük a kétféle joghurtkrémet: 1 doboz (125 g) eperízű joghurtban elkavarunk 1 csomag dr. Oetker étkezési zselatint, amit utasítás szerint elkészítünk és langyosra kihűtünk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és ebbe óvatosan beleforgatjuk a zselatinos joghurtot. Ugyanígy külön elkészítjük a barackos joghurtos krémet is. Először az epres masszát beletöltjük a piskótával körberakott tálba, ezután rárakjuk a félretett piskótatekercseket és erre kerül a barackos joghurtos krém. A tetejét befedjük a kakaós tortalappal. (Babapiskótával is be lehet fedni.) Egy éjszakán át hűtjük, majd egy nagyobb tálra borítjuk. A fóliát lehúzzuk a tetejéről.
A focilabda tortához a Charlotte-ot lekenjük baracklekvárral, hogy a fondant hozzá tudjon tapadni. Fehér fondanttal befedjük, majd barna fondantból kell a szabályos hatszögeket kivágni (sablon szerint vágtam ki). A labda alját Zöld színezővel színezett, keményre felvert tejszínhabbal díszítjük (ez lesz a fű).
Nagyon mutatós és finom, jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.