- 5 db (50 dkg) körte meghámozva és kimagozva
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 2 teáskanál citromlé
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál kukoricaliszt egy evőkanálnyi vízben elkeverve
- 1 dl zsírszegény tejföl
A keverőgépbe tegyük az első öt hozzávalót és keverjük simára, egyenletesre. Merjük át a keveréket egy fém (öntöttvas) mártásos tálba. Ekkor keverjük hozzá a kukoricalisztet. Közepes tűzön, állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg éppen meg nem kezd keményedni, és fel nem kezd forrni. Akkor hűtsük le, és keverjük hozzá a tejfölt. Osszuk szét aztán négy desszertes pohárba, és jól behűtve szolgáljuk fel.
Kép forrása: Gasztrozseni