A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 6 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 2 db Bolero italpor (lehet más üdítőpor is, én most kék szőlőt használtam)
- 450 g tejföl (20 %-os)
- 3 csomag vaníliás cukor
Az egész tojásokat egyben a cukorral jó habosra kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 180°C-on szép aranysárgára sütjük 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krémhez a tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük, és a megsült forró tésztára simítjuk. A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb. 1 órára tegyük hűtőbe, hogy tényleg jól hűljön le a sütink, és a tejfölös krém dermedjen rá.
Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és a Bolero italport, majd felfőzzük. Kézmelegre hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető.
Finom, olcsó, gyors sütemény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!