Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Tejfölös réteg:
- 1 nagy doboz (450 g) tejföl (20 %-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
Színes krém:
- 6 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg porcukor
- 2 db Boleró italpor (lehet más üdítőpor is)
A tojásokat egészben a cukorral jó habosra kikeverjük. Utána hozzákeverjük az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 180°C-on szép aranysárgára sütjük 20 × 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük, majd a megsült forró tésztára simítjuk. A ezután tésztát teljesen hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, kb. 1 órahosszára tegyük hűtőbe, hogy jól hűljön le a sütink, és a tejfölös krém dermedjen rá. Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a többi vizet, a cukrot és az italporokat, majd felfőzzük. Kézmelegre hagyjuk kihűlni, majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető. Narancsos Boleróval vontam be. Finom, olcsóbb, gyors sütemény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!