Tészta:
- 9 dkg liszt
- 7,5 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg túró
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg búzadara
- 1/2 citrom reszelt héja
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával. A muffin tepsinkbe tegyünk muffin papírokat, majd osszuk el benne 12 részre a tésztát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá a túrós masszát a kakaósra. Nem baj, ha soknak tűnik, mert sütés közben süllyed majd lefelé belőle. Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170°C-on, kb. 20 perc alatt süssük készre. Tűpróba!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!