A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
A túróhoz:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 púpozott evőkanál gríz
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Vajazott tepsibe tesszük.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a tojással, a porcukorral, a grízzel, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Gombócokat formálunk belőle, majd sűrűn egymás mellé rakosgatjuk a masszában. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kránicz Györgyi receptje.