Kevert tészta:
- 1 tojás
- 10 evőkanál étolaj
- 10 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1,5 evőkanál kakaó
- 15 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
A kevert tésztához valókat jól összedolgozzuk, majd egy 28 × 28 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A túrót a tojással, a búzadarával és a cukorral összekeverjük. Ezután kiskanállal a barna tésztára pöttyözzük. Előmelegített sütőben sütjük, és kihűlés után szeleteljük.
Igazán egyszerű és nagyon finom kevert sütemény.
Légrádiné Czeglédi Erzsébet receptje.