- 7 tojássárgája
- 10 evőkanál víz
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- A 7 tojásfehérje felvert habja
- 5 evőkanál cukor összekeverve
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukorral és
- 5 dl vízzel felfőzve
Díszítés:
- Hulala tejszínhab
- habfixáló
- csokireszelék
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. A krém elkészítéséhez a megfőtt pudinghoz még forrón hozzákeverjük a cukros tojáshabot, és addig forgatjuk, kevergetjük míg szép, egyenletes sárga lesz. A krémet rásimítjuk a sütőből kivett tésztára, és még pontosan öt percre visszatesszük sülni. Ha kész, kihűlés után habfixálóval keményre felvert Hulala tejszínhabot simítunk rá. A tetejére mehet még kis csokireszelék is.
Nagyon szép, magas és finom! Sütni a hagyományos gáztepsinél kicsit kisebb méretű, bármilyen normál tepsi megfelel. Ez is egy régi, nagyi-féle recept.
Vaskóné Józsa Lívia receptje.
Kép forrása: Sütnijó