- 30 dkg zsemlemorzsa
- 30 dkg darált mandula
- 1 evőkanál kakaó
- 6 egész tojás
- 12 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 evőkanál gyümölcsszörp
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- késhegynyi őrölt fahéj
- 50 dkg cseresznye
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a vajjal tovább keverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a kakaóval, a fahéjjal, és hozzátesszük a tojássárgájához, majd hozzáadjuk a gyümölcsszörpöt, a citrom levét és reszelt héját, végül a 6 tojás kemény habját. A tészta felét magas szélű tepsibe v. tortaformába öntjük, rászórjuk a kimagozott cseresznyét, ráborítjuk a tészta másik felét, és előmelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük.
Meggyel is megtölthetjük a tésztát.